Moara manuala este conceputa pentru a indeplini cerintele unei mori actionate manual, usor de operat cu ajutorul mainii fara a necesita folosirea unui motor electric.
Faina macinata cu ajutorul morii manuale de piatra din granit isi pastreaza caracteristicile nemodificate, prin faptul ca toate partile componente ale cerealelor se vor regasi in aceasta faina (tarata, germeni si endosperm), nimic nu se pierde in procesul de macinare. Moara poate macina orice fel de cereale cu bob mic(grau, orz, secara, orez), plante etc.
Macinarea porumbului nu este posibila datorita dimensiunii bobului, care depaseste ca dimensiune canelurile de taiere ale morii.
Corpul morii este realizat in intregime din piatra si este format din doua pietre foarte rezistente, montate pe un ax central din otel. Nu exista un reglaj al finetii de macinare.
Moara poate fi utilizata si pentru macinarea produselor cu un continut mare de umiditate deoarece permite desfacerea si curatarea ei cu usurinta fara niciun instrument special.